Skip to content

Ψηφιοποίηση και ανάπτυξη βάσης δεδομένων του Αρχείου Σπύρου Βασιλείου

Η Artifex – αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, ξεκινά την ψηφιοποίηση και ανάπτυξη βάσης δεδομένων του Αρχείου Σπύρου Βασιλείου με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάδειξη ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Γενιάς του 30, το έργο του οποίου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επηρεάζει την εικαστική σκηνή της χώρας.

Το Αρχείο Σπύρου Βασιλείου αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για την ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης στην Ελλάδα και περιλαμβάνει μία πληθώρα τεκμηρίων, όπως πίνακες, σχέδια, ξυλογραφίες, σκηνογραφίες, εικονογραφημένα βιβλία, περιοδικά τέχνης κ.α.

H ψηφιοποίηση του Αρχείου αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού αποθετηρίου το οποίο στο μέλλον δύναται να επεκταθεί και να διασυνδεθεί με διεθνείς βάσεις δεδομένων, συμβάλλοντας στην αύξηση και διάχυση ψηφιακού περιεχομένου πολιτισμικού χαρακτήρα, στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό και στην ερευνητική αξιοποίηση του υλικού από κοινό κάθε ηλικίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *